De site

Een klassieke gsm site kennen we intussen wel allemaal. Een basistation bestaat uit enkele technische kasten (niet groter dan een studentenfrigo), minstens drie antennes op een bepaalde hoogte en de kabels die beiden verbinden.

Vooral de hoogte is hier van belang. Idealiter bevindt een antenne zich tussen 15 en 30 meter. Pylonen, hoge gebouwen, kerken; ze kunnen allemaal dienen als steun voor de antennes. Vele malen zien we gsm sites niet omdat ze geïntegreerd werden middels camouflagetechnieken op een bepaald gebouw (valse schouwen), achter de leien van een kerk schuilen of omdat ze gewoon geschilderd werden in dezelfde kleur als de gevel.

Naast de klassieke GSM stations bestaan er ook veel micro stations; langs gevels in drukke winkelstraten worden ze opgesteld op lagere hoogte (+-5m.) en ze zijn zo discreet dat een normale voorbijganger ze zelden opmerkt. Ook deze micro antennes worden verbonden met kastjes, die meestal ergens in de kelder van het pand worden ondergebracht.

Meer en meer zien we ook straalverbindingen opduiken; deze schotelantennes maken verbindingen mogelijk over lange afstand tussen twee punten en ze zien er uit als doorsnee schotelantennes zoals we die kennen van TV.

Het doel

Het doel van een gsm site is voor iedereen wel duidelijk. ze moeten voldoende dekking voorzien in een bepaald gebied zodat mensen met hun gsm kunnen bellen. De strenge normen opgelegd door de regering maken dat we meer van die sites nodig hebben. De norm beperkt het bereik van een site dus zijn er meer sites nodig om een bepaalde oppervlakte van dekking te voorzien.

UW GEGEVENS

Invalid Input

Invalid Input

Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.

Invalid Input

Ongeldige invoer

Like ONS OP FACEBOOK!

LAATSTE TWEETS

Bart Van Hunsel